Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада вивчає оптимальні шляхи розвитку водного господарства регіону

23 квітня 2014 - 10:42

Влада вивчає оптимальні шляхи розвитку водного господарства регіону

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду щодо перспектив розвитку водного господарства регіону та, зокрема, організації роботи західного групового водогону.

Як повідомив посадовець, спеціалісти КП «Облводоканал» розробили сім варіантів розвитку водного господарства регіону, провели відповідні економічні розрахунки та спрогнозували подальший розвиток подій відповідно до прийнятих рішень.

- Маємо розглянути всі варіанти та обрати  ті, які будуть оптимальними для всіх сторін. Саме ці проекти будуть запропоновані до розгляду голові облдержадміністрації, - повідомив Петро Гончарук.

З варіантами проектів учасників наради ознайомив генеральний директор КП «Облводоканал» Сергій Довганчук.

Перший з них передбачає передачу західного групового водоводу на баланс КП «Бердянськводоканал» та постачання неочищеної води. Другий – це робота КП «Облводоканал» на мережах, які належать виключно обласній територіальній громаді. Третій -  ліквідація КП «Облводоканал» та створення на територіях власних підприємств. Четвертий передбачає об’єднання КП «Облводоканал» та КП «Бердянськводоканал». П’ятий - об’єднання на базі КП «Облводоканал» водопровідно-каналізаційного господарства крупних споживачів півдня регіону. Шостий варіант - це об’єднання водопровідно-каналізаційного господарства споживачів КП «Облводоканал», півдня Запорізької області та м. Запоріжжя. І останній варіант - створення єдиної водної компанії в області.

Варто відзначити, що згідно з економічними розрахунками найнижчі тарифи будуть у випадку реалізації варіантів під номерами шість та сім, якими передбачена єдина водна компанія або об’єднання споживачів КП «Облводоканал», півдня Запорізької області та м. Запоріжжя. Це пов’язано з тим, що обсяги водопостачання суттєво збільшаться, а тариф, відповідно, зменшиться.

Коментуючи представлені проекти, Бердянський міський голова Олексій Бакай відзначив, що необхідно розглянути ще один варіант - створення двох компаній Південної (на базі Бердянської або Мелітопольської водної компанії) та Північної (на базі КП «Облводоканал»). Керівник курортного міста висловив переконання, що такий варіант дозволить знизити чинні тарифи вдвічі.

- Доцільно розробити розрахунки на цей проект. Маємо керуватися виключно якістю послуг та економічною доцільністю, - наголосив Петро Гончарук.

За підсумками обговорення прийнято рішення, що всі зацікавлені сторони ретельно вивчать запропоновані проекти, здійснять розрахунки восьмого проекту, який запропонував Бердянський міський голова, а після цього будуть обрані найоптимальніші варіанти.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів